Friday , October 7 2022

Pet Shop Boys – har släppt både en orkestral singel och en ny EP

Neil Tennant och Chris Lowe ligger verkligen inte på latsidan.

Den senaste veckan har de inte bara släppt en episk, orkestral 10 minuter lång singel vid namn ”Cricket Wife”.

Nej, de har även gett ut en EP med musik komponerad för en ny scenuppsättning av den populära filmen My Beautiful Laundrette, som bygger på en historia av den briljante brittisk-pakistanske författaren Hanif Kureishi.

Neil och Chris beskriver EP:n enligt följande: 
– It’s wonderful to be part of the team bringing ‘My Beautiful Laundrette’ from the screen to the stage and we’ve enjoyed writing mainly instrumental music to be presented within a British Asian context. 

Ganska fjärran från både ”Suburbia” och ”New York City Boy”, eller vad säger ni? Det finns många anledningar att älska Pet Shop Boys!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Pet Shop Boys spelar sina favoriter i BBC Radio 2 på annandag jul

Vad gör du den 26 december? Kanske ligger på soffan, smälter julskinkan, läppjar på en …