Saturday , April 20 2024

Pet Shop Boys – har släppt både en orkestral singel och en ny EP

Neil Tennant och Chris Lowe ligger verkligen inte på latsidan.

Den senaste veckan har de inte bara släppt en episk, orkestral 10 minuter lång singel vid namn ”Cricket Wife”.

Nej, de har även gett ut en EP med musik komponerad för en ny scenuppsättning av den populära filmen My Beautiful Laundrette, som bygger på en historia av den briljante brittisk-pakistanske författaren Hanif Kureishi.

Neil och Chris beskriver EP:n enligt följande: 
– It’s wonderful to be part of the team bringing ‘My Beautiful Laundrette’ from the screen to the stage and we’ve enjoyed writing mainly instrumental music to be presented within a British Asian context. 

Ganska fjärran från både ”Suburbia” och ”New York City Boy”, eller vad säger ni? Det finns många anledningar att älska Pet Shop Boys!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Utet – tillbaka med nya singeln “Guldbron”

Den spännande Gotlandsduon Utet är tillbaka med sin femte singel, “Guldbron”. Titeln syftar på en …