Tyda Drömmar – “Flyga drake”

Zero Magazine introducerade i vintras den begåvade, unga låtskrivaren och sångaren Yen Björksten, alias Tyda Drömmar, som då bjöd på en avantgardistisk Karin Boye-tolkning. 

Tyda Drömmar, som beskriver sig som ”en elektronisk folksaga, som dokumenterar nuet och livet”, är nu tillbaka med en ny låt.

Även den här gången handlar det om vackra och suggestiva stämningar med lätt triphop-känsla. Yen Björksten berättar:
– ”Flyga drake” skrevs en regnig dag förra sommaren. Det hade varit sol konstant i två veckor, men helt plötsligt så bara öste det ner hela dagen och jag kände hur jag direkt sjönk in i en mycket introspektiv och sentimental plats. Jag har ett väldigt lyckligt minne av att ha flugit drake med min bror och associationen till en sagodrake blev någonstans en vacker metafor. Den här låten är sorg och hopp i ett. Mitt vuxna jag som talar till mitt inre barn. Jag hoppas att låten kan få ett eget liv och att människor kan tolka den på egna vis.

Lyssna på “Flyga drake” här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Björk – “Atopos”

Den superbegåvade multikonstnären Björk behöver ingen närmare presentation. Hon jobbar nu med att färdigställa det …