Ljus i mörker

Zeroskribenten Hans-Olof Svensson har lämnat oss        

Det är med stor sorg och smärta vi måste meddela att vår vän och Zerokollega Hans-Olof Svensson har avlidit i alldeles för ung ålder.

För ett par veckor sedan tog vi emot det fruktansvärda beskedet att Hans-Olof lämnat jordelivet, ett besked vi nu måste dela med er läsare och branschkollegor som haft utbyte med honom.

Hans-Olof kom in som en viktig kugge i Zeros team runt 2007 och skrev både notiser och djuplodande intervjuer i vår papperstidning.

Med sina extraordinärt goda kunskaper i engelska blev Hans-Olof vår expert på brittisk popmusik. Hans intervjuer med Pet Shop Boys, Bryan Ferry, Momus, Suede, Oasis och Manic Street Preachers tillhör de bästa vi någonsin publicerat.

Hans-Olof var även känd som en mycket god stilist på svenska och många av hans texter var färgade av en intelligent, lätt sarkastisk humor.

Förutom ovan nämnda storheter intervjuade Hans-Olof även bland andra Lustans Lakejer, Black Grape, Yello, Erasure, The Divine Comedy, John Foxx, Hot Chip, Hercules and Love Affair, Client, Janelle Monáe, Róisín Murphy från Moloko, Ghostface Killah från Wu-Tang Clan, Peter Hook från New Order, Richard Barbieri från Japan och MTV-legenden Ray Cokes.

I somras tog Hans-Olof en paus från Zero och journalistiken på obestämd tid. Tyvärr får vi aldrig tillbaka honom, men hans texter är bevarade för evigt.

Det har varit och är en mörk period på redaktionen. Vi hyllar Hans-Olof genom att åter publicera några av hans bästa artiklar och vill gärna citera programledaren från MTV, Ray Cokes, som hade en trevlig pratstund med honom: “A truly charming journalist”.

Tack för allt, Hans -Olof!

Läs Hans-Olofs eleganta intervju med Bryan Ferry här.
Läs Hans-Olofs väldigt ambitiösa intervju med Suede här.
Läs Hans-Olofs intressanta och kunniga samtal med Pet Shop Boys här.
Läs Hans-Olofs drabbning med Noel Gallagher från Oasis här. 
Läs Hans-Olofs fina samtal med Ray Cokes här.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …