Wednesday , February 1 2023

Phondupe – “Oxpecker”

Phondupe, från australiensiska Sydney, har fått mycket god kritik. Eller vad sägs om följande: 

“A dazzling, impossible-to-pin-down piece of work… this colour saturated feast recalls Hudson Mohawke in its physical vastness” (CLASH MAG UK)

“A serious, brutally original force both in the studio and on stage” (VICE)

“Moody, experimental, left of centre pop” (EARMILK).

Phondupes nya singel, ”Oxpecker”, är en härlig kombination av analoga syntar, hårda houserytmer och suggestiva atmosfärer. Eller för att använda hans egna ord: ”an alternative electronic track, inspired by Aphex Twin & Johnny Cash”. 

Coola grejer? Absolut, eller vad säger ni?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Hanna Ojala – finsk avantgardeelectronica

Zero Magazine har alltid sina ögon och öron öppna åt olika håll och tittar idag …