Friday , October 7 2022

Konsertverksamheten drar igång igen med Machinista i Helsingborg

Det senaste halvåret har varit tungt och deprimerande. Avsaknaden av konserter och liknande evenemang är naturligtvis bara en bagatell ur ett större och globalt perspektiv, men det går inte att sticka under stol med att det kulturella vakuumet har bidragit till melankolin. 

Det känns därför kul att kunna berätta att konsertverksamheten så smått håller på att dra igång igen. Givetvis utifrån gällande regler och restriktioner. 

Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg, som tidigare gett oss finfina arrangemang som Covenant och Lustans Lakejer, bjuder på lördag in till en exklusiv spelning med Machinista inför bara 50 personer.

Som de flesta Zeroläsare vet, så består Machinista av John, som även är med i Cat Rapes Dog, och Rickard, som var medlem i Vision Talk. De spelar energisk elektronisk pop och det kan garanteras ett rejält ös från scen!

Det finns en handfull biljetter kvar inför lördagens spelning. Se till att införskaffa en direkt, så är du på säkra sidan! 

Zero Magazine planerar att vara på plats, för att göra ett reportage om den ”alternativa musikens överlevnad i tuffa COVID-tider”. 

Stöd mycket gärna den alternativa och elektroniska musikscenen i Sverige genom att besöka Dickens i Helsingborg den 12 september! 

Läs mer och köp en av de sista biljetterna här!  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Allan Gutheim – “Dark Planet”

Vad sägs om majestätisk, elektronisk musik av cinematisk karaktär? Om du uppskattar Vangelis och Jean-Michel …