Tuesday , April 23 2024

Maybeeh & Punsch debuterar med ep:n ”We Could Be Music”

Maybeeh & Punsch, a k a Sofia Hedin Jonsson och Henrik Johansson, har inte existerat som duo i mer än i sex månader, men levererar redan nu en debut-ep som ger mersmak.

Maybeeh & Punsch träffades av en slump via en gemensam kompis. Punsch, som till vardags är ena halvan av den instrumentala elektronikaduon Gros, hade under en längre tid sökt efter en sångare till ett mer kommersiellt projekt och helt plötsligt stod Maybeeh där.

I och med ep:n ”We Could Be Music” får vi nu höra resultatet av samarbetet. Låtarna handlar om tiden från att medlemmarna träffades och om hur två musikinriktningar möttes och ledde till något helt nytt för båda.

We Could Be Music” innehåller sex spår och enligt pressreleasen är låtarna inspirerade av artister från åttiotalet och nittiotalet, men med en modernare ljudbild. Ska man dra egna referenser, kan man höra likheter med till exempel Robyn och Frida Sundemo.

Zero adderar Maybeeh & Punsch till listan över band att ha koll på under 2020 och lyfter in låten ”One With You” på veckans playlist. ZERO: Topp 30 – V20

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Red Cell

Red Cell tolkar den svenska popmusikhistorien

I våras släppte Red Cell sitt fjärde självbetitlade album som rönt framgångar inom scenen. Nu …