Tuesday , April 23 2024

A Concise History of Joy ger full genomslagskraft med singelsläppet “Circa ’96”

Elektronisk brutal-pop skulle passa bra som en kortfattad beskrivning på den ljudbild som kommer från maskinmakaren A Concise History of Joy.

W. James Meagher, kanadensaren och musikern som ligger bakom namnet på gruppen A Concise History of Joy, har över tiden gjort en spännande odyssé genom loopar, sequencers och trummaskiner.

Ursprunget till texten för spåret “Circa ’96” sprang ur det ögonblick då James satt på sin veranda med vänner under en varm sommarkväll tillsammans med “Bering Boring” på repeat på stereon i högtalarna och ljudet från bråk på en bar längre upp på gatan. Minnet från den stund fastnade, fick sedan vidare ackompanjemang av en rå “arpeggierad-K3m-loop” och på så vis var fröet till singeln planterat för att gro vidare till slutversionen av låten.

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Kraftwerk 3D

Sen kväll med Ralf (Hütter, Kraftwerk)

Att Kraftwerk var i Sverige med sin 3D-show var inget unikt, då de tidigare spelat …