Bysmarque & Snowwhyte – Once Upon A Time

Betyg - 6

6

Snyggt mörka, romantiska och elektroniska låtar, blandas med lite utfyllnad.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Echozone / Bobmedia Distribution

Bysmarque & Snowwhyte gör ungefär samma sak som diverse filmmakare har gjort under de senaste 20, 30 åren: låter sig influeras av kända sagor och legender. Skillnaden är att Bysmarque & Snowwhyte berättar med musik och text istället för rörliga bilder och Once Upon A Time är en passande titel på deras första album tillsammans.

Bysmarque & Snowwhyte består av Roman Schilling (synthesizer, programmering, sång) och Melanie Graf (sång, programmering) som bägge varit med i metalbandet Arcane Rain. Paret har skrivit samtliga låtar tillsammans och 2017 startade de sitt ”epic wave-projekt” (ännu en meningslös etikett inom elektronisk popmusik) och fick in de två singlarna ”Living it up” och ”Mensch-maschine” på DAC (tyska alternativlistan). Bägge dessa låtar finns nu med på Once Upon A Time och därtill bjuder plattan på ytterligare nio spår. Jag gillar Grafs sångröst och musiken man framför är ofta vacker och filmiskt mörk, ungefär som en blandning av Enya och Nightwish men med syntar istället för elgitarrer om en sådan liknelse kan ge ett hum om resultatet? Samtidigt vågar man ge sig ut på mer experimentella upptäcktsfärder emellanåt, vilket ökar intresset för helheten. Allra bäst är dock Bysmarque & Snowwhyte när de låter rytmerna pumpa intensivt som i nämnda ”Mensch-maschine” eller ”12:19”, men även lugnare spår som ”Lionheart” och förstasingeln ”Living it up” hittar hem till mig med sin svärtade, lite farliga romantik. Det här bandet har definitivt framtiden för sig och ligger rätt i tiden, men skivan hade inte mått dåligt av några fler snabba nummer. När det blir för många stillsamma saker tangerar jag till slut att fundera på annat. Det hade varit lätt att undvika genom att skippa några spår, men visst är detta ett trevligt och intressant förstlingsverk från duon.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …