Brittiska Toya Delazy har ett uttryck som ger stark stjärnkänsla

Betyg - 7

7

"Diamonds In The Rough" har hög hitkänsla.

User Rating: Be the first one !
Delazy Entertainment

Toya Delazys musik känns fräsch, nydanande och utvecklad. I ny tappning med det läckra “Londonsoundet” hemsöks lyssnaren när hen lägger på spåret “Diamonds In The Rough”. Det känns som en lyckad kombination av ett gammalt fantastiskt sound med en ny “pitch”. Hon har ett personligt id med mycket vacker karaktär och som fastnar. Med elegans blommar det engelska språket ut och det med elegans vilket gör det till ett vackert musikaliskt “måleri”.

Samtidigt finns där ändå ännu mer att upptäcka… Det tar inte slut fort. En sorts snygg “afropunk” i attityd och stil signalerar om att artisten också bär på ett arv från kontinenten i söder. Hon är dotter till princessan Magogo i Sydafrika vilket också gör Delazy till en Zulu-prinsessa. Inspirationer från flera musik- och kulturområden sammansmälter på ett sätt som gör Toyas musik träffsäker för det finns mycket talang och “slick” attityd. Hon skippar hinder och rör sig fritt inom ett skapande utrymme där språk, rave, grime och hip hop gifter sig med elektroniska slingor. Stilar, geografi och kultur smälter samman med finess. Jag är övertygad om att Toya Delazy kommer att bli en ikon. I hennes profil återfinns nämligen en unik personlighet med styrka i attityden med mottot “Var stark och stolt över den du är”. Det finns ett unikt artisteri som känns nytt som kommer ge avtryck globalt.

Ett kvitto på att det läckra soundet går hem hos publiken är utmärkelser såsom inom BET Awards, the Out Music Awards and South African Music Awards.

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Jamila Woods – Legacy! Legacy!

Sångerskan, artisten, lärarinnan, poeten och aktivisten Jamila Woods hyllar sitt musikaliska och konstnärliga arv i …