Tuesday , January 31 2023

Fira första advent med Johan Skoogs “Juletid”

Zero har alltid haft ett ”gott öra” till alternativa jullåtar.

Häromåret bjöd vi till exempel på en (jul)mustig artikel med en ganska imponerande hitkavalkad.

I år nöjer vi oss med en kandidat. Närmare bestämt svenske Johan Skoog, som presenterar snygga Erasure-inspirerade tongångar i sin elektroniska poppärla ”Juletid”.

Ha en fin första advent, alla Zeroläsare! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Alternativa jullåtar

Vad gör man när man tröttnat på Whams ”Last Christmas” och Triads ”Tänd ett ljus”? …