Friday , February 3 2023

Andreas Wandegrens julsingel nu på Spotify

I vår stora kavalkad med alternativ julmusik (som du kan gotta dig i här) tipsade vi kort om en ny julkompilation vid namn Hell Santa Vol. 1 – En jülskiva för vanligt fôlk, där bland andra Zero-bekantingar som Andreas Wandegren och Strauss ex Machina medverkar.

julgren

Andreas Wandegrens utmärkta nytolkning av den bästa svenska jullåten någonsin, Anders F. Rönnbloms ”Det är inte snön som faller”, finns nu även på Spotify. Med andra ord är soundtracket för de resterande decemberdagarna klart, eller hur?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Alternativa jullåtar 2016

Vad gör man när man tröttnat på Whams ”Last Christmas” och Triads ”Tänd ett ljus”? …