Sunday , October 2 2022

Die Krupps – ”Welcome To The Blackout”

Die Krupps, som Zero följt sedan 90-talet och intervjuat vid ett flertal tillfällen (läs mer till exempel här eller här), släpper en ny singel.

Denna heter ”Welcome To The Blackout”  och i vanlig ordning är det en tung industrilåt, där elektroniska ljud och hårda gitarrer delar på utrymmet. 

I mitten av november kommer Die Krupps nya album, Vision 2020 Vision. Jürgen Engler låter hälsa att det blir elektronisk rock från första till sista låten.

Alla vänner av metal machine music kan se fram emot två konserter i Sverige. Den 5 december på Musikens Hus i Göteborg och den 6 december på Babel i Malmö.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Bodyfest

Die Krupps klara för Bodyfest

Volle Kraft voraus!