Friday , December 2 2022

Junksista – många samarbeten på nya albumet OA

För drygt ett år sedan bjöd Zero på en intervju med det spännande tyska bandet Junksista, som kombinerar dansant electro och sval EBM med barnförbjudna texter (läs artikeln här).

Nu är den coola duon från Biberach an der Riß i sydligaste Tyskland tillbaka med ett nytt album som heter OA.

I vanlig ordning när det gäller Junksista handlar det om smarta beats, kalla syntmattor, sval sång och utmanande texter.

OA samarbetar de med ett flertal intressanta kollegor, som Yvette Winkler (Vaselyne), Lis van den Akker (Die Krupps och Grendel), Noemi Aurora (Helalyn Flowers), Maria (Omnimar) and Emke (Black Nail Cabaret).

Med andra ord finns det mycket spännande att upptäcka. Ni hör skivan här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Die Krupps – ”Welcome To The Blackout”

Die Krupps, som Zero följt sedan 90-talet och intervjuat vid ett flertal tillfällen (läs mer …