Jean-Michel Jarre avslöjar nytt album

Jean-Michel Jarre: Equinoxe InfinityHör “The Watchers”.

Idag släpps Jean-Michel Jarres samling Planet Jarre, och den franske syntpionjären har verkligen inte legat på latsidan.

För idag offentliggörs även ett nytt album, en uppföljare till 40-årsjubilerande Equinoxe.

Den 16 november ger Jarre ut Equinoxe Infinity, med uppdaterade teman anpassade till vår nutid.

Eller som Jean-Michel själv säger i pressmeddelandet:

I en tid där vinylen är på uppgång igen förtjänar omslag mer uppmärksamhet, säger Jarre. Omslaget till “EQUINOXE” har alltid varit ett av mina favoriter. Bevakar dessa konstiga varelser oss? Bevakar de rymden? Bevakar de maskiner? Bevakar de ett naturfenomen? Vi vet inte riktigt. De är inte läskiga, men udda och mystiska. Så, jag tog de ursprungliga “Watchmen” på EQUINOXE”-omslaget för att fortsätta historien. Filip Hodas är en superbegåvad ung konstnär och jag bad honom att skapa två olika verk i linje med min vision. Ett av omslagen visar mänskligheten i fred med natur och teknik, och det andra visar en bild av rädsla och förvrängning med maskiner som tar över världen. Med dessa två vill jag uppmärksamma två scenarion vi står inför idag med vår kärlek till och vårt beroende av innovation och teknik. ”EQUINOXE INFINITYS” musik är soundtracket till de två olika världarna. 

Hör första smakprovet “The Watchers” nedan.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Göteborgselektronikerna – “Uppstuds”

Nu över till en kvintett från västkusten.  Precis som namnet antyder, så delar männen i …