Junksista – Promiscuous Tendencies

Betyg - 7

7

...ett underhållande och förhållandevis varierat album som absolut bör undersökas av alla som gillar medryckande elektronisk pop

User Rating: Be the first one !

För lite drygt ett år sedan bjöd Zero på en intervju med det spännande tyska bandet Junksista, som kombinerar dansant electro och sval EBM med barnförbjudna texter (läs artikeln här).

Nu är den coola duon från Biberach an der Riß i sydligaste Tyskland tillbaka med ett nytt album som heter Promiscuous Tendencies.

Hur låter då skivan? Jo, i vanlig ordning kombinerar Junksista svala syntmattor med erotiskt funkiga rytmer och sångerskan Dianas suggestiva pratsång. Inte sällan bjuds det också på lättnynnade refränger någonstans i gränslandet mellan eurodisco och Pet Shop Boys-pop.

Junksista – Promiscuous Tendencies – Alfa Matrix

Promiscuous Tendencies styrka ligger i de små detaljerna. Albumet är välproducerat och här finns mängder med godis för alla som uppskattar elektroniska ljus. Som den Nitzer Ebb-influerade basgången i ”Monday”, som de William Orbit-liknande stämningarna i ”Control” eller som den kreativa ljudmosaiken i ”Monster” (den sistnämnda möjligen skivans bästa spår).

Skivan uppvisar även en hyfsad bredd med allt från melankoliska ballader (”Freak At Heart”) till minimalistiska experiment (”Ice Cream”).

Som pricken över ”i” naturligtvis Dianas frispråkiga texter, som i sina bästa (eller värsta) stunder hade kunnat få medlemmarna i 2 Live Crew att rodna.

Promiscuous Tendencies har kanske inte djupet eller dynamiken som krävs för att bli en klassiker, men det är ett underhållande och förhållandevis varierat album som absolut bör undersökas av alla som gillar medryckande elektronisk pop!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Junksista – Sinner’s Delight

Das beschauliche Städtchen Biberach an der Riß in Schwaben ist vor allem für sein großes Kindertheater, …