Friday , February 3 2023

Junksista – ny video – “Fuck for Love”

För lite drygt ett år sedan bjöd Zero på en intervju med det spännande tyska bandet Junksista, som kombinerar dansant electro och sval EBM med barnförbjudna texter (läs artikeln här)

Nu är den coola duon från Biberach an der Riß i sydligaste Tyskland tillbaka med ett nytt album som heter Promiscuous Tendencies (och som kommer att recenseras av Zero inom kort).

Som aptitretare från albumet bjuder Diana och Boog på låten ”Fuck for Love” med tillhörande genomtänkt video. I vanlig ordning när det gäller Junksista handlar det om smarta beats, kalla syntmattor, sval sång och tankeväckade bilder:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Junksista – Sinner’s Delight

Das beschauliche Städtchen Biberach an der Riß in Schwaben ist vor allem für sein großes Kindertheater, …