Northern Loner – Odd Man Out

Betyg - 8

8

Northern Loner står med ett ben i syntpop och resten av kroppen i postpunk.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Repartiseraren

Magnus Norr är en man med många projekt på sitt samvete, och merparten av dem är syntbaserade: Deadbeat, Jenkie Venue, The Girl & The Robot, Co|de och så nu; postpunkiga Northern Loner med debutalbumet Odd Man Out.

På Odd Man Out spelar Magnus Norr samtliga instrument (bortsett från gitarren på ”Seperate” som Daniel Karlsson lirar) och sjunger själv på samtliga spår. Syntarna finns där – givetvis – men den här plattan exponerar en artist som ofta traskar in på 80-talets mörka bakgator av postpunk än på de bekanta, mer upplysta syntboulevarderna. När detta skrivs vet man att musiken kommer släppas på kassett och via streamingtjänster, men det är ovisst om det också blir en skiva, släppt till allmänheten, så det är bara att hålla tummarna för vinyl- och cd-släpp. Materialet förtjänar även att nå ut till skivsamlarna, tycker jag, och skivsamlarna förtjänar materialet. Det här är nämligen fina grejer och allra bäst är ”Cold showers”, en låt som skulle bli en stor hit om det finns någon rättvisa i världen. Men tro nu inte att detta är enda pärlan på Odd Man Out ty så är icke fallet. Redan inledningsvis med ”Counter attack” och ”Challenge” visar Nothern Loner var skåpet ska stå, och några övriga höjdpunkter väl värda att nämnas stavas ”The waking state”, ”My innermost” och ”You can´t reach me”. Allt som allt bjuds det på tio spår här, samtliga är från ”bra” till ”förträffliga”, en lagom speltid på 36 minuter, och snygg sång av Magnus Norr. Rösten är tilltalande och texterna hörs tydligt. Sådant gillar jag. Innehållet och stuket på den här plattan kan inte riktigt jämföras med andra band, men jag kan tänka mig att ni som gillar Sisters Of Mercy, Bauhaus, The Cure, David Bowie, samt en massa syntpop från 80-talet kommer att uppskatta Odd Man Out lika mycket som jag gör.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …