Thursday , April 18 2024

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

Emmon
Emmon – Foto: Daniel Kwon

 

Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet mottagit pris på Manifestgalan 2023, Synthsläggan och fått GAFFA Priset.

Nu är Sveriges egen Electro Clash-drottning tillbaka med en ny EP som släppas via Icons Creating Evil Art i vår.

Det första smakprovet från den kommande EPn är ”Dark”, där Emmons distinkta sopranstämma omsluts av råa ljudlandskap med dånande bas och eleganta syntar. Låten väver en berättelse som för tanken till klassiska vampyrhistorier och utforskar dissonansen i teman som “ljus och mörker” och “våld och romantik”.

EMMON delar med sig kring inspirationen till låten genom att säga:
Dark handlar om vampyrism och/eller en persons besatthet av en annan person i en ev icke sund relation, där behovet av närheten till den andra personen går överstyr i desperation och vansinne som eventuellt slutar med förgörelse och ond bråd död. Men det skulle även kunna vara en våldsromantiserande scen från en random vampyrfilm där mörker och ljus är avgörande för en vampyrs existens eller ej.

EMMON har varit en virvelvind sedan senaste släppet och förutom att  uppträtt på scener och festivaler över hela Europa intagit rollen som host för P3MIX i Sveriges Radio. Under 2024 gör EMMON flera framträdanden på stora festivaler inom sin genre, inklusive Wave Gotik Treffen i Leipzig, Prague Gotik Treffen och Infest i Bradford (UK).

”Dark” finns att streama på alla stora plattformar från och med idag.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …