Wednesday , July 17 2024
Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg
VNV Nation - Foto Krichan Wihlborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024.

VNV Nation är ett av de mest ikoniska internationella banden inom synthpopen och termen “futurepop” myntades bland annat av Ronan Harris, sångare i bandet.

Senast VNV Nation var i Sverige uppträdde de på utsålda Kraken i Stockholm och Trädgårn i Göteborg. Detta blir en unik konsert då det blir deras första uppträdande på en utomhusfestival i Sverige på 12 år. Deras senaste uppträdande på en utomhusfestival i Sverige var på Emmabodafestivalen 2012.

– De är en ständig publikfavorit som alltid har varit en av de mest önskade akterna till festivalen genom åren. Vi är otroligt stolta och glada att äntligen få möjligheten att presentera dem till Subkult i sommar, skriver festivalgeneralen Mirre Sennehed i ett pressmeddelande.

Andra akter som redan är bekräftade till festivalen är: Mimikry, Dunderpatrullen, Sturm Café, O+her, Stilla Havet, Me The Tiger och Potochkine, men många fler kommer att släppas löpande under våren.

Årets festival blir Subkultfestivalens sjunde upplaga och den hålls den 28-29 juni i Vänersborg, Dalaborgsparken.

Biljetter: Tickster.se

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …