Wednesday , February 28 2024

The True – Stand Up

Betyg - 8

8

Mäktig indierock med både dynamik, dramatik och episk storslagenhet.

User Rating: Be the first one !

Precis som det finns fantastiska stränder som allmänheten ännu inte upptäckt, så finns det fantastiska band som fortfarande är okända för den stora massan.

En underbar strand, med mjuk sand och sköna bad, behåller man gärna för sig själv. Ett genialt men sorgligt underskattat band vill man däremot få ut till den stora massan.

Av den anledningen slår Zero Magazine nu på den stora trumman. Malmökvintetten The True är alldeles för bra för att missa!

Hur hittar man då till denna ”hemliga paradisstrand”? Jo, leta upp The True på Spotify och ett utmärkt ställe att börja är Skånepågarnas nya enspårssingel, Stand Up.

The True Stand Up
The True – Stand Up

”Stand Up” är en stor och dramatisk låt i stil med The Trues tidigare fullsträffar ”My Lady” och ”Thru Clear Blue Skies”. Det handlar om mäktig indierock med både dynamik, dramatik och episk storslagenhet.

Självklart måste man även ta upp Christian Hagmans röst. Oavsett om man jämför honom med Freddie Mercury, Morten Harket eller Jeff Buckley (jo, han påminner stundtals om alla tre…) eller betraktar honom som ett unikt fenomen, så kommer man inte ifrån att han har en sjuhelvetes pipa med både kraft och attityd.

Vad väntar du på? Upptäck The True nu och passa på att se dem live på Moriskan i Malmö den 3 november! Lyssna in dig nedan:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!