Saturday , January 28 2023

The True – Stand Up

Betyg - 8

8

Mäktig indierock med både dynamik, dramatik och episk storslagenhet.

User Rating: Be the first one !

Precis som det finns fantastiska stränder som allmänheten ännu inte upptäckt, så finns det fantastiska band som fortfarande är okända för den stora massan.

En underbar strand, med mjuk sand och sköna bad, behåller man gärna för sig själv. Ett genialt men sorgligt underskattat band vill man däremot få ut till den stora massan.

Av den anledningen slår Zero Magazine nu på den stora trumman. Malmökvintetten The True är alldeles för bra för att missa!

Hur hittar man då till denna ”hemliga paradisstrand”? Jo, leta upp The True på Spotify och ett utmärkt ställe att börja är Skånepågarnas nya enspårssingel, Stand Up.

The True Stand Up
The True – Stand Up

”Stand Up” är en stor och dramatisk låt i stil med The Trues tidigare fullsträffar ”My Lady” och ”Thru Clear Blue Skies”. Det handlar om mäktig indierock med både dynamik, dramatik och episk storslagenhet.

Självklart måste man även ta upp Christian Hagmans röst. Oavsett om man jämför honom med Freddie Mercury, Morten Harket eller Jeff Buckley (jo, han påminner stundtals om alla tre…) eller betraktar honom som ett unikt fenomen, så kommer man inte ifrån att han har en sjuhelvetes pipa med både kraft och attityd.

Vad väntar du på? Upptäck The True nu och passa på att se dem live på Moriskan i Malmö den 3 november! Lyssna in dig nedan:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!