Thursday , October 1 2020

The True – Don’t Belong Here

Review Overview

Betyg - 7

7

The True borde inom en snar framtid vara en av Sveriges främsta musikexporter och nämnas i samma andetag som Teddybears och Kent

User Rating: Be the first one !

Om det finns någon rättvisa i världen, så borde The True inom en snar framtid vara en av Sveriges främsta musikexporter och nämnas i samma andetag som Teddybears och Kent.

Malmögänget som Zero tidigare intervjuat (läs artikeln här) gör nämligen i stort sett allt rätt.

Debutskivan Reboot Yourself var mycket lovande (missa inte storslagna låtar som ”My Lady” eller ”Thru Clear Blue Skies”) och nya EP:n Don’t Belong Here är ytterligare ett steg i en imponerande riktning.

The True
Distributed by Spinnup

U2 och Queen är fortfarande relevanta referenser, men The True har samtidigt förstärkt sin egen identitet och soundet känns mäktigare och mer personligt än tidigare. Titellåten ”Don’t Belong Here” är mörk, tät och energifylld. På andraspåret, ”Take Control”, exploderar bandet med snygga harmonier, briljanta sånginsatser från Christian Hagman och en refräng som det är omöjligt att värja sig mot. EP:n avslutas sedan med den akustiska och gripande balladen ”Please Stop Crying”.

Summa summarum: 11 förträffliga minuter melodramatisk rock. Zlatan Ibrahimović och Markus Rosenberg i all ära, men de största hjältarna från Malmö just nu heter Christian, Patrik, Tyko, Peter och Carl. The True måste slå igenom snart. Gör dig själv en tjänst och upptäck dem redan nu!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!