Wednesday , July 17 2024

The True – Don’t Belong Here

Review Overview

Betyg - 7

7

The True borde inom en snar framtid vara en av Sveriges främsta musikexporter och nämnas i samma andetag som Teddybears och Kent

User Rating: Be the first one !

Om det finns någon rättvisa i världen, så borde The True inom en snar framtid vara en av Sveriges främsta musikexporter och nämnas i samma andetag som Teddybears och Kent.

Malmögänget som Zero tidigare intervjuat (läs artikeln här) gör nämligen i stort sett allt rätt.

Debutskivan Reboot Yourself var mycket lovande (missa inte storslagna låtar som ”My Lady” eller ”Thru Clear Blue Skies”) och nya EP:n Don’t Belong Here är ytterligare ett steg i en imponerande riktning.

The True
Distributed by Spinnup

U2 och Queen är fortfarande relevanta referenser, men The True har samtidigt förstärkt sin egen identitet och soundet känns mäktigare och mer personligt än tidigare. Titellåten ”Don’t Belong Here” är mörk, tät och energifylld. På andraspåret, ”Take Control”, exploderar bandet med snygga harmonier, briljanta sånginsatser från Christian Hagman och en refräng som det är omöjligt att värja sig mot. EP:n avslutas sedan med den akustiska och gripande balladen ”Please Stop Crying”.

Summa summarum: 11 förträffliga minuter melodramatisk rock. Zlatan Ibrahimović och Markus Rosenberg i all ära, men de största hjältarna från Malmö just nu heter Christian, Patrik, Tyko, Peter och Carl. The True måste slå igenom snart. Gör dig själv en tjänst och upptäck dem redan nu!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!