Wednesday , April 17 2024

Gaptooths låt “Terminal 4” innehåller brittisk musikfiness med synthar!

gaptooth
2016 släppte Hannah Lucy EPn “Pillow Fort” såsom artistnamnet Gaptooth. Det öst-London-baserade bandet kom kort därefter ut med en ny singel. Lucy kombinerar sitt musikaliska liv med aktivism i den feministiska direktionsgruppen “Sisters Uncut” och studerar för doktorsexamen i genusstudier. Ändå är “Terminal 4” ett känslomässigt elektropopspår, med en mer personlig känsla än några av hennes vanliga politiskt laddade uttryck.

–Jag tycker om då vi kontinuerligt gör en personlig karta över våra känslomässiga liv, och de specifika ställena har en kraft att ta oss tillbaka i tid, oavsett om vi gillar det eller inte, säger Lucy. Låten inspirerades av att gå tillbaka till platser som har starka känslor kopplade till dem, som huset jag växte upp i, och besök i Oxford och Bristol där jag brukade bo. Det handlar om tanken att när vi flyttar genom världen ger vi mening till de platser där vi gör viktiga minnen – till och med vardagliga platser som gatan hörn och tågstationer.

Singeln var självproducerad av Gaptooth och blandad av Oli Horton, som tidigare har arbetat med Foals, Cymbals, Teeth och Chicks On Speed. Den animerade videon för spåret producerades av Horrorize Studios, medan B-sidan har ett omslag av The Magnetic Fields 1991 kultklassiker “100.000 Fireflies”.

Gaptooth kommer att spela festivaler i Storbritannien under 2017, inklusive Matchwomen Festival den 1 juli och Loud Women Fest den 2 september.

Här lever gruppens musik, var så god att lyssna:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Red Cell

Red Cell tolkar den svenska popmusikhistorien

I våras släppte Red Cell sitt fjärde självbetitlade album som rönt framgångar inom scenen. Nu …