Wednesday , April 17 2024

Ghost of Jericho ger med finess ut sin smutsigt eleganta elektro-hit “Babylon”

Ghost-of-Jericho-brdrb

James Coleman, tidigare medlem i gruppen Bonhom, har nu valt att verka som soloartist under namnet “Ghost of Jericho”. Musikprojektet genomförs fullständigt utav honom själv med avseende på låtskrivande, framträden, produktion, mixning och mastering.

J.C. är den uttrycksfulle musikern och konstnären som väljer att marschera till sin egen takt och bygger sina alldeles egna instrument i La, USA. Hans ljudbild och låtskrivande inspireras av superikoner såsom John Lennon, Jesus, Trent Reznor, Martin Gore och Steven Covey. Coleman ger 100%  äkta passion för musiken och det uttryck som han själv valt för att kommunicera kärlek, konst och andlighet.

-Ord kan lätt missuppfattas. Lyrik i kombination med ljud fungerar däremot mycket mer levande än en simpel konversation eftersom det även levererar energi, förklarar James.

EPn som släpps nu heter ‘Ein Ani’. Titeln, översatt från hebreiska till svenska, betyder “Det finns ingen”. Albumet uppstod ur Colemans erfarenhet från sin skilsmässa, en stund som har varit den absolut sorgligaste perioden i hans liv. Sångerna inspirerades av hans personliga utmaningar inom kärlek, tro och prövningar. Låtarna är mer eller mindre skrivna som en “journal” över känslor, tankar kopplat till en period av mörker i livet, något som många människor kan relatera till men också är rädda för att reflektera över. I grund och botten är skivan Colemans egna terapi som guidade honom igenom ett ögonblick av livs-mörker mot en ljusare tillvaro i livet. I textinnehållet på skivan återfinns även ett positivt ljus som ger hopp om en god framtid. Budskapen i reflektionerna är dessutom tänkta som inspiration för andra som vill ta sig igenom tuffa stunder i livet.

Det vilar en smutsigt härlig känsla med finess i låten “Babylon”. Intressanta electroljud växlas med delikat och raspig industrimusik. Sedan toppas det med bra melodi och talangfull sång. Sammantaget blir det riktigt, riktigt bra när det når ut till publiken.

Här är deras tjusiga electro-industriella låt:

Babylon by Ghost of Jericho

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Bad Tuner skildrar livet till sjöss med musikaliska vågor

Bad Tuner, Jozef Sergei Dimitrov, föddes i Jugoslavien men blev övergiven som barn. När artisten …