YAYA

Yaya gör elektronisk pop om sitt liv

I en studio på Södermälarstrand producerar nya stjärnskottet Yaya modern elektronisk pop. Nya singeln ”Therapist” imponerar på Zero och handlar om, ”det så kallade livet”.

Förutom att skriva till sig själv producerar och remixar Yaya andra artister. Hon har bland annat arbetat med Felin, Rebecka & Fiona och Sophia Somajo.

I sin studio på Södermälarstrand finns all erfarenhet och inspiration Yaya kan behöva. I samma lokaler sitter nämligen världsstjärnor som Sebastian Ingrosso, Axwell, Salem al Fakir och Vincent Pontare.

Med rötterna i den klassiska baletten förenar Yaya sin popmusik med ett starkt visuellt uttryck – ett tydligt kreativt koncept löper likt en röd tråd genom text, musik, koreografi och scenkonst. Något som vi hoppas få se live på sommarens festivaler.

Yaya om ”Therapist”
– Jag ville bara skrika rakt ut ”Allt är lungt, vi kommer att klara det, det så kallade livet”. Jag ville springa, spurta fritt tills benen och tankarna inte brände längre. Känna mig oövervinnelig, vara snäll mot mig själv och känna tacksamhet för allt jag faktiskt har. Allt detta ackompanjerat till massiva synthar och gitarrer. Så ja – då gjorde jag precis det, helt enkelt.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Red Cell

Red Cell tolkar den svenska popmusikhistorien

I våras släppte Red Cell sitt fjärde självbetitlade album som rönt framgångar inom scenen. Nu …