Saturday , April 20 2024

Jonna Lee blev iamamiwhoami som nu blir ionnalee

Nu tar svenska ionnalee (Jonna Lee) ett steg utanför den banbrytande audiovisuella värld hon varit med att skapa genom det hemlighetsfulla projektet iamamiwhoami. Ett elektroniskt projekt som attraherat över 40 miljoner streams och tagit världen med storm.

Nu släpper hon sitt första solomaterial sen 2010, singeln ‘SAMARITAN‘. Singeln släpps i samarbete med modehuset COMME des GARÇONS – ett profilstarkt märke känt för sin avantgardiska take på mode.

Genom kontraster mellan mörka, stötande teatraliska beats och ionnalees spartanska stämma tacklar ‘SAMARITAN’ vårt samhälles fascination med idioliserandet av den kvinnliga artisten. Som artisten själv uttrycker det:

– Det finns ett underliggande krav på kvinnliga artister att leva upp till ett ohälsosamt ideal och jag anser det vara mitt ansvar att göra vad jag kan för att utmana det.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Red Cell

Red Cell tolkar den svenska popmusikhistorien

I våras släppte Red Cell sitt fjärde självbetitlade album som rönt framgångar inom scenen. Nu …