Elektro-/indiebandet Doombird släpper “Sheer”

Doombird

Doombird är det intressanta indie-/elektrobandet från Sacramento i USA. Från det nya albumet Past Lives kommer singeln “Sheer” och spåren från skivan har redan fått uppmärksamhet via TV-program såsom Blood & Oil (ABC), Stitchers, How to Get Away with Murder (ABC), och i indiefilmen “I Live for You”.

Sångaren Kris Anaya summerar temat för budskapet i skivan:
– Det tema som vi fångat över det år som det tog att göra skivan för oss är något av en blandning av mörk och dansant elektronisk pop, såsom Tim Hecker, Caribou och Bibio, tillsammans med en hemsökt röst i bakgrunden, förklarar Kris. Texterna innehåller min egen kamp för att reda upp mitt förflutna baggage och det fanns även med under processen med skivan. Min förhoppning är att känslan i plattan kan fungera utmärkt för dem som tar en promenad i skogen en regnig dag.

Här lyssnar du bäst på singeln:
https://soundcloud.com/doom-bird/sheer

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …