Wednesday , October 28 2020

“Silent War” – ny singel från Dark Side Cowboys

Dark Side Cowboys, som skämt bort oss med välgjorda mörka toner sedan 1993, släpper en ny singel. Denna heter “Silent War” och bandet beskriver den enligt följande för Zero:

– “Silent War” kan tolkas utifrån flera plan beroende på perspektivet. Det rör sig om ett mänskligt tema, som både kan ses som en personlig reflektion och ur en mer allmän synvinkel. Temat i sig är tidlöst och passar väl in som en kommentar till samtiden och omvärldens utveckling, med en lagom dos ironi och samhällskritik.

Omslag_1400x1400-at300-600x600

En ny fullängdare från Dark Side Cowboys är att vänta, vilken kommer att vara den första skivan med nytt material sedan 2003. Zero kommer självklart att rapportera mer om den framöver!

Läs mer  om “Silent War” och få en provlyssning här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Palais Ideal berikar den alternativa rocken med ny singel

Det mörknar med med vacker melodi när låten “Crossfade/Dissolve” från gruppen Palais Ideal spelas upp. I …