Cicero – Future Boy (The Complete Works)

Review Overview

Betyg - 6

6

Välgjord men generisk elektropop i nyutgåva på Cherry Red.

User Rating: Be the first one !
Cicero - Future Boy
Skivbolag: Cherry Red.

1992 blev den unge låtskrivaren David Cicero det första släppet på Pet Shop Boys kortlivade label Spaghetti Recordings. Nu återutger engelska Cherry Red hans album Future Boy som dubbel-cd med bonusmaterial.

Neil och Chris medverkar med produktion, mixar, bakgrundssång och teknisk utrustning, men Cicero gjorde själv i intervjuer vid den här tiden klart för lyssnarna att han inte var någon Pet Shop Boys-produkt. Han skrev ju låtarna själv.

Samtidigt är det just det som är problemet. Ciceros material är tung, New Order-inspirerad elektropop, som ibland glider över i techno, men just låtskrivandet, och även Ciceros sätt att framföra det, är liksom generiskt och opersonligt. Det finns inte mycket minnesvärt som fastnar i ens hjärna efteråt. Cicero påpekar å andra sidan att han ibland använt Chris Lowes syntar, men det är ju inte där kreativiteten sitter. Produktion, arrangemang och sound är ju bara utanpåverk som inte kan ersätta unika sånger.

Future Boy – The Complete Works blir för mig tyvärr på sin höjd ett tidsdokument, visserligen av solid kvalitet och trevligt att lyssna på medan det pågår, som idag kanske mest är av intresse för Pet Shop Boys-fantaster.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Utet – tillbaka med nya singeln “Guldbron”

Den spännande Gotlandsduon Utet är tillbaka med sin femte singel, “Guldbron”. Titeln syftar på en …