Saturday , April 13 2024

Anna Lidman – Between Hello and Goodbye

Review Overview

Betyg - 6

6

Allvarlig och mjukt böljande elektronisk pop.

User Rating: Be the first one !
Anna Lidman - Between Hello And Goodbye, omslag
Skivbolag: Ales Records

Titelspåret avslutar Anna Lidmans debut-ep och första singelsläppet inleder skivan. Däremellan bjuder Between Hello And Goodbye på ytterligare fyra dramatiska, mjukt iscensatta låtar.

Anna Lidman är en sångerska, låtskrivare och producent från Skellefteå som bosatt sig i Stockholm. Hon har spelat Ozzy i den svenska uppsättningen av Queen-musikalen We Will Rock You, vunnit Sveriges Radios låtskrivartävling Svensktoppen Nästa tillsammans med sitt dåvarande band EKO, som hon också medverkade tillsammans med i Melodifestivalen för några år sedan. Bland hennes alla samarbeten med kända artister kan nämnas t.ex. Dan Brown (Massive Attack), Karin Park och Macho Psycho. Lidmans egen musik på Between Hello And Goodbye känns allvarlig och seriös, mjukt böljande och lugnande som Enyas, men samtidigt dramatisk och på gränsen till svulstig… men bara på gränsen. Musiken är mestadels elektronisk och här finns en etnokänsla som ytterligare förstärker min association till nämnda Enya. Ändå låter inte Lidmans musik som irländskans, vilket inte enbart beror på det moderna soundet. Här finns också en egen identitet. Lidman inleder “Jacob” med en spännande, gospelmörk stämma, men rätt snart tar det fart och vi får snart höra vidden av Anna Lidmans röst. Den här unga damen har inte bara ett tonläge, och hon låter väldigt självsäker och världsvan i sitt framförande. Det jag saknar på skivan är fler refränger som sätter sig ordentligt (ett par gör det redan), och någonting som står ut, typ ett gnistrande gitarrsolo eller kreativa, musikaliska idéer som håller lyssnarintresset spetsat. För övrigt funkar detta fint.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …