Storfavoriten Molly Sandén gjorde ingen besviken. Proffsigt och självklar finalist.

Schlagerslakten!

Pernilla Andersson kom sist i Göteborg. I Malmö blev det flopp för Uno Svenningsson, Patrik Isaksson och Tommy Nilsson och i Norrköping blev det jumboplats för Christer Lindarw. I Gävle stod gammelschlager-hoppet till Linda Bengtzing. Och just det, Linda gick inte till andra chansen, hon gick inte vidare bland fem utan hon kammade hem den den 7:e och absolut sista platsen i tävlingen.

En gång för alla. Spiken i kistan. Nu har svenska folket sagt sitt. Schlagern har inget i denna tävling att göra. Detta gör att vi kan glömma schlagerdivor i melodifestivalen kommande år. Det är inte längre de mest engagerade som bestämmer resultatet utan mycket bredare grupper har tagit över rodret. Vi kan se tävlingen i två skeenden; före och efter appen. Radiohitsen gäller. Jag värderar inte detta utan kallar det utveckling. Vi vänder blad. För Sverige i tiden?

För att summera upp, följande bidrag är redan klara för final i Friends:

Ace Wilder – ”Don’t Worry”

Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”

Wiktoria – ”Save Me”

David Lindgren – ”We are Your Tomorrow”

Oscar Zia – ”Human”

Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”

Frans – ”If I Were Sorry”.

Molly Sandén – ”Youniverse”

 

Nästa anhalt är Halmstad och andra chansen. Då är Zero på plats igen och då ska ytterligare 4 bidrag koras för den stora finalen i Friends.

Duell 1: Panetoz mot Molly Pettersson Hammar

Zeros tips: Molly (svårtippad)

Duell 2: Albin & Mattias mot Boris René

Zeros tips: Boris (klart bästa låten i denna duell och bör ge resultat?)

Duell 3: Isa mot Saraha

Zeros tips: Isa (Saraha-skämtet har gjort sitt?)

Duell 4: Dolly Style mot Samir & Viktor

Zeros tips: Samir & Viktor (walk in the park)

 

Vi ses i Periscopet på lördag!

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Anna Lidman

Anna Lidman – rutinerad skivdebutant

Hon har haft en viktig roll i en hyllad Queen-musikal och varit med i Melodifestivalen …