Liveshow

Vem vinner Melodifestivalen 2021?

Efter de inledande omgångarna återstår det nu två deltävlingar i Melodifestivalen 2021 och hajpen kring tävlingen stiger. Många är vi som undrar vem som kommer att krönas till vinnare den 13:e mars när finalen äger rum på Annexet i Stockholm.

Svenska folket älskar att spekulera och förutse vinnarna i Melodifestivalens deltävlingar, för att inte nämna den slutgiltige vinnaren som tar sig till Eurovision. Planerar du att tippa på en vinnare? Då kan du läsa närmare om odds Melodifestivalen på sajten Speltips.se. Där ser du vilka som är favoriter att vinna, samt vilka som förväntas gå till Andra chansen.

Vinnarna i deltävling 1 och 2
Hittills har fyra artister gått vidare från de två deltävlingar som varit gått vidare till finalen. Ur den första deltävlingen, som hölls av Lena Philipsson och veteranen Christer Björkman, kom Arvingarna och Danny Saucedo ut som vinnare. I den andra deltävlingen där Oscar Zia och Anis Don Demina bildade programledarduo under Björkmans vingar gick Dotter och Anton Ewald vidare till finalen.

Deltävling 3 & 4
Lördag den 20:e februari är det dags för den tredje deltävlingen där Mellodrottningen Charlotte Perelli ställer upp med låten “Still Young”. Hon är, tillsammans med motståndarna Tusse (2019 års vinnare i Idol) och rockgruppen Mustasch, en stark favorit att hamna uppe i topp. Andra som tävlar på lördag är Estrella, Elisa Lindström, Klara Hammarström och Emil Assergård. Programledare är Timbuktu och Christer Björkman.

Den 27:e februari är det dags för den fjärde deltävlingen och då med komikern Per Andersson och Pernilla Wahlgren som programledare. Det är då dags för fjolårets vinnare Mamas att ställa upp på nytt, nu med låten In the Middle. Tillsammans med Eric Saade spås de en ljus framtid i den här deltävlingen. De kommer även att möta Tess Merkel, Lovad, Efraim Leo, Sannex och Clara Klingenström.

Andra chansen 2021
Innan det är dags för den stora finalen i Melodifestivalen 2021 är det dags för vad man kallar “Andra chansen”. Den 6:e mars kommer de bidrag som slutat trea och fyra i varje deltävling kommer få en till möjlighet att nå finalen. Här misstänker många att det kan komma att dyka upp skrällar.

Finalen 2021
Måns Zelmerlöw, Shima Niavarani och Christer Björkman leder vad vi hoppas blir ett grandiost avslut på Melodifestivalen 2021. Vinnarna från deltävlingarna kommer här att göra upp om den åtråvärda biljetten till Eurovision. Vem det i slutändan blir kan vi i dagsläget bara spekulera kring, men förhoppningsvis blir det en värdig vinnare.

Melodifestivalen sänds på SVT och SVT Play.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Loreen

De bästa låtarna i Melodifestivalen genom tiderna

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen är årets höjdpunkt för många svenskar. Ett bidrag ska utses för …