Nano & Ace Wilder Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Första melodifestivalveckan

Nu är deltävling 1 i Göteborg avklarad och det var tävlingen där Charlotte Perelli försvann bottenlöst till en kassaskåpssäker sista placering. Samtidigt var det också deltävlingen där den helt okände, och pizzaälskande,  Nano blev favorit och han motsvarade också förväntningarna och gick raka vägen till Friends.  

Mindre överraskande var att Ace Wilder tog den andra finalplatsen. I övrigt var resultaten väntade enligt Zero Magazine. I vårt app-tippande hade vi dock tagit Dina Nah till andra chansen istället för Dj Hunks gäng… Det är bara i melodifestivalen detta kan fungera. Vi lär oss aldrig.

På lördag är vi på plats i Malmö och då är vi nyfikna på Mariette som ställer upp igen. Vår allas G:son är med som låtskrivare på Mariettes bidrag och vi träffade Bert på efterfesten i lördags och Bert var tydlig med att slutsegraren står mellan Nano, Ace Wilder och just Mariette så där har vi förväntningar.

Vidare ska det bli spännande med det första Joy Deb-bidraget som framförs av  Lisa Ajax. Joy Deb är alltid att räkna med. Sen försöker ju Zero hitta några alternativa trådar att dra i och då blir vi såklart nyfikna på Dismissed:s bidrag där Ola Salo ligger bakom.

Resultatet från deltävling 1

Till final:
Nano – Hold On

Ace Wilder – Wild Child

Andra chansen:

Boris René – Her Kiss

De Vet Du – Road Trip

Plats 5-7:
5. Dinah Nah – One More Night
6. Adrijana – Amare
7. Charlotte Perrelli – Mitt liv

 

Startfält deltävling 2 i Malmö på lördag:

1. A Million Years Artist: Mariette

Låtskrivare: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson

2. Himmel och hav Artist: Roger Pontare

Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman

3. Up Artist: Etzia

Låtskrivare: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett

4. Vart har du vart Artist: Allywan

Låtskrivare: Masse Salazar, Samuel Nazari

5. Hearts Align Artist: Dismissed

Låtskrivare: Ola Salo, Peter Kvint

6. I Don’t Give A Artist: Lisa Ajax

Låtskrivare: Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad

7. Good Lovin’ Artist: Benjamin Ingrosso

Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Parad, MAG

 

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …