Thursday , February 22 2024

Nytt album från Junior Boys – Big Black Coat

Kanadensiska Junior Boys, som Zero tidigare intervjuat, släpper sin femte fullängdare, Big Black Coat.

11215166_10153070392231286_6233072415988418301_n

Skivan, som är duons första sedan It’s All True från 2011, leder i vanlig ordning tankarna till Pet Shop Boys, New Order och Depeche Mode, men är även inspirerad av  Yellow Magic Orchestra, Plastikman och Robert Hood. Albumtiteln anspelar på den kalla, kanadensiska vintern och många låtar handlar om ensamhet och frustration.

Lyssna på singeln “Over It” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

EWHO – kultig elektropop från Wien

Smart elektropop skapad på små, bärbara och gärna batteridrivna syntar. Fyndiga och genomtänkta texter om …