Monday , January 30 2023
Årets debutant; Halmstad arena.

Mello 2016 – festivalstäderna klara!

På höstkanten varje år presenteras vilka städer som Melodifestivalen kommer besöka nästa år och idag vid lunchtid gick SVT ut med 2016 års turnéschema. Göteborg först ut precis som förra året och årets debutant är Halmstad som får arrangera andra chansen.

Finalen kommer att gå i Friends i Solna vilket gör att Stockholm som arrangerar Eurovision (Globen) inte kommer vara med i den svenska turnén.

“Melodifestivalen är både Sveriges största underhållningsprogram och en stor folkfest på orterna som vi besöker. Mötet med publiken i hela Sverige är en viktig del för SVT som public service-bolag, och därför är det väldigt roligt att vi fortfarande, efter fjorton år på turné, har möjlighet att besöka nya ställen”, säger Anette Helenius, ny projektledare för Melodifestivalen. (SVT).

MELODIFESTIVALEN 2016

Lördagar kl. 20.00 i SVT1, SVT Play och på svt.se/melodifestivalen.

Deltävling 1: 6/2, Göteborg, Scandinavium

Deltävling 2: 13/2, Malmö, Malmö arena

Deltävling 3: 20/2, Norrköping, Himmelstalundshallen

Deltävling 4: 27/2, Gävle, Gavlerinken

Andra chansen: 5/3, Halmstad, Halmstad arena

Final: 12/3, Solna, Friends arena

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Anna Lidman

Anna Lidman – rutinerad skivdebutant

Hon har haft en viktig roll i en hyllad Queen-musikal och varit med i Melodifestivalen …