Friday , February 3 2023

Ny EP från AFX (Richard James/Aphex Twin)

Det excentriska geniet Richard James (Aphex Twin) släpper en ny EP den 21 augusti.

AFX

Den nya tolvtummaren (även tillgänglig som mini-cd och som nedladdning) kommer att släppas under aliaset AFX (den första AFX-skivan sedan 2005) och heta Orphaned Deejay Selek 2006-2008.

Att Richard James är i gammal god form kan ni höra i det här smakprovet:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Phondupe – “Oxpecker”

Phondupe, från australiensiska Sydney, har fått mycket god kritik. Eller vad sägs om följande:  “A …