Aphex Twin

Aphex Twin ger bort 110 gamla demos?

Soundclouds servrar jobbar just nu på övertid. Den mystiske användaren bakom kontot user48736353001 har nämligen nyligen laddat upp 110 låtar som påstås vara låtar han gjorde under 90-talet. Världen uppmärksammades på musiken i en kommentarstråd på Richard D James (mannen bakom pseudonymen Aphex Twin) officiella konto:

Would like to know the full setup for this track, brilliant music man. I love your early ’90s stuff so much, I was doing stuff in the early ’90s, similar to you but I didn’t know about you when I did it! I’m also 43 years old. 🙂 I’m going to be uploading it to SoundCloud soon, gotta dust off the old DAT’s & cassettes!

Det officiella Aphex Twin-kontot svarade, och allmän konsensus bland de övriga 700 kommentarerna var snabbt att James trollade sin egen tråd.

Alldeles oavsett om user48736353001 är James eller inte, rekommenderas en lyssning på de 110 sköna spåren här:

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Phondupe – “Oxpecker”

Phondupe, från australiensiska Sydney, har fått mycket god kritik. Eller vad sägs om följande:  “A …