Thursday , December 7 2023

Kitok albumdebuterar med Paradise Jokkmokk

KitokUnder hösten 2014 slog Kitok igenom med hitlåten “Paradise Jokkmokk”.  Nu släpps den nyskapande rapparens debutalbum med samma namn. I samband med detta ger hans sig ut på en längre turné vars 15 första datum presenteras idag.

Magnus Ekelund förvånade nog många inbitna fans när han sa adjö till indierockiga Magnus Ekelund & Stålet och genomgick en musikalisk reinkarnation. Plötsligt rappade Jokkmokksonen under sitt samiska släktnamn Kitok och rivstartade året med singlarna “Sista Utposten” och “Sthlm City” som  följdes av en festivalturné under sommaren.

Men det var med singeln “Paradise Jokkmokk” som släpptes i höstas det lossnade på allvar. Singeln spelades friskt på radio under hösten och innebar Kitoks genombrott. I skrivande stund har låten spelats snart två miljoner gånger på Spotify.

Idag släpps Kitoks debutalbum, som också det heter “Paradise Jokkmokk”. Nästa vecka är det dags för turnépremiär i Stockholm på Debaser Strand. Kitok ger sig sedan ut på en längre Sverigeturné vars 15 första datum nu kan presenteras.

Kitok vårturné 2015
23/1 Stockholm, Debaser Strand
24/1 Sundsvall, Pipeline
25/1 Sälen, HC
30/1 Växjö, Kafé Deluxe
31/1 Tranås, Statt
4/2 Jokkmokk, Jokkmokks marknad
6/2 Jokkmokk, Samedansen
7/2 Jokkmokk, Café Gasskas
12/2 Norrköping, Where´s The Music
13/2 Örebro, Strömpis
21/2 Skellefteå, Mollys
27/2 Kalix, Lilla Grand Hotell
28/2 Piteå, Kalles Krog
18/3 Kungsbacka, Kulturhuset Fyren
25/3 Umeå, Umeå Open (Musikguiden i P3: Session)

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Brittiska Toya Delazy har ett uttryck som ger stark stjärnkänsla

Toya Delazys musik känns fräsch, nydanande och utvecklad. I ny tappning med det läckra “Londonsoundet” …