Thursday , February 22 2024

Chvrches – The Bones of What You Believe

Review Overview

jovars. - 10

10

Albumet har allt det som man förväntar sig: låtarna, produktionen och framför allt känslan.

User Rating: Be the first one !
chvrches - The Bones of What You Believe, omslag
Skivbolag: Universal Music

Aptitretarna “Lies” “The Mother We Share” och “Recover” gjorde mig beroende av Glasgow-trion Chvrches. När sedan singeln “Gun” släpptes under sommaren blev hungern efter fullängdaren rent ut sagt outhärdlig. Jag började lyssna på de remixar gruppen gjort på kollegor och spelade sönder de få låtar som fanns tillgängliga. Samtidigt fanns misstanken att de kanske kramat ur det mesta och att jag skulle bli besviken på albumet.

När nu The Bones of What You Believe snurrat några varv, står det klart att Chvrches skapar en känsla och mystik kring ett skivsläpp som jag inte känt sedan tonåren. De gör det utan förpackning i form av cd eller vinyl. Jag bara längtar efter musiken och kräver ingen image. Det är bara så oerhört bra. Jag har inte längtat och blivit så bönhörd av musik sedan Depeche Mode släppte Violator, vilket inte vill säga lite. Chvrches debut har allt det som man förväntar sig: låtarna, produktionen och framför allt känslan. Lauren Mayberrys stämma tillför mycket och gör att helheten gifter sig.

Ljudbilden är helt fantastisk och de små, “mänskliga” synthljuden, som jag kallar dem, känns som en elektropop-produktion ska låta. Chvrches har satt soundet för 2013 och kommer att föra den elektroniska popmusiken i en ny riktning. Leta rätt på detta album om du någon gång gått igång på The Human League eller M83, eller om du bara gillar bra popmusik. Detta är genialiskt.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Foto: Olle Kirchmeier

Way Out West 2016 – Så bra var det!

Så var Way Out West över för den här gången och frågan är om den …