Thursday , September 19 2024

Henric de la Cour återvänder med ny musik efter sex års tystnad!

Det är svårt att tänka sig, men det har faktiskt gått hela sex år sedan Henric de la Cour senast släppte nytt material. Albumet Gimme Daggers lämnade oss med ekande mörker, men nu, efter år av självreflektion och transformation, är de la Cour tillbaka – och han har med sig en delvis ny musikalisk kostym.

Henric de la Cour har alltid dansat på gränsen mellan desperation och storslagen pop. Hans musik har vandrat mellan mörk indie och skir synth ända sedan 90-talet då han först slog igenom med Yvonne. Nu är ljudbilden både mer avskalad och mer precis. Det är som om de la Cour har skurit bort allt överflöd och kommit närmare själva kärnan i sitt sound, något han skapat tillsammans med långvarige samarbetspartnern Rikard Lindh. De nya låtarna utforskar outforskade rum, och varje ton bär med sig en känsla av autenticitet – något som är Henric de la Cour i ett nötskal.

Henric De La Cour i svartvitrandig tröja i en källare.

Med en snart 30-årig karriär i ryggen har de la Cour hunnit släppa tre soloalbum, två skivor med Strip Music och fyra plattor som frontfigur för Yvonne. Han har dessutom blivit odödligförklarad genom dokumentären “Henric de la Cour”, som visats flitigt på SVT. Genom åren har han gjort en resa från klubbscenerna på hemmaplan till internationella turnéer över hela Europa, och nu är han på gång igen.

Idag släpper han den efterlängtade singeln ”Hey You, Hell No”, och under hösten följer han med Kite på en stor Europaturné. Och om det inte vore nog, kan vi också se fram emot ett helt nytt album i början av 2025.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Kite

Kite spelar på Dalhalla nästa år!

Den 2 september 2023 spelar Kite i Dalhalla, arenan i det nedlagda kalkbrottet utanför Rättvik. …