Project Pitchfork – Black

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Tristol Music Group, betyg: 3]

De kommer från Hamburg och de har hållit på ett tag. Visst finns det sekvenser med fina melodier på Black men med största innehållet dränkt i soppa kokad på 1998 är skivan inte särskilt progressiv.

Öppningsspåret på albumet är näst intill perfekt men direkt efter det sjunker man ner i en grop (“Drums of Death”). Peter Spilles dresserade bröl är väl egentligen mitt största problem. I kombination med det sämre låtutbudet känns det som å stirra in i månen hela natten.

Ta till exempel “The Circus”. Den stapplar fram och den kommer fram tillslut. Men färden är brutalt innehållslös.”Rain” är ett halvtrevligt, poppigt alster som försöker köra om i den gäspiga långtradarsträckan. Även “Acid Ocean”, denna påtagligt lika Absurd Minds låt, trycker sig nästan genom det låga betyget. I “Onyx” gillar jag den orientaliska melodislingan men låten i övrigt är inget vidare.
Summa summarum känns Black nästan medelmåtta med accent av långtradarfik. Som pricken över i:et kan man bläddra i det fantasilösa cd-häftet som innehåller bandmedlemmar i förgrunden och Burger King eld i bakgrunden. Det finns en orkeslöshet i Project Pitchfork, inte någon passion. Texterna ger ju inte heller någon kick. Sorry Pitchfork.

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …