Gary Numans dotter, Raven Numan, släpper atmosfäriskt elektropopig debutsingel

Zero Magazine har tidigare rapporterat om Dave Gahans och Martin Gores döttrar, Stella Rose och Ava, som båda gör alternativ rock med elektroniska inslag.  Vi har även lyft fram Michael Jacksons dotter, Paris, som gör musik med Nirvana-influenser. 

Nu har turen kommit till ytterligare en ung kvinna med förtroendeingivande efternamn. Närmare bestämt Gary Numans dotter, Raven Numan, som släppt sin debutsingel, ”My Reflection”.

Låten behandlar kroppsideal som stressar: 
– ”My Reflection” is about the unrealistic beauty standards that have been pushed on us since adolescence. We’ve been fed lies about beauty from a young age through countless mediums: lingerie models, makeup commercials, even cartoons employ beauty standards. They try to tell you that these products, this makeup, or our underwear will make you look and feel amazing but that’s not the case. They feed your insecurities and then try to sell you something to make it all better. It breeds self-hatred and insecurity, and both myself and the overwhelming majority of women I know suffer from the unrealistic beauty standards of today, berättar Raven Numan. 

Musikaliskt handlar det om atmosfärisk och suggestiv elektronisk pop, inte helt olik pappans 2000-talsproduktion. 

Bland sina influenser nämner Raven Numan allt från Lana Del Rey till Nine Inch Nails, Mazzy Star och Deftones.  

Såklart vill du lyssna! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Page – Under mitt skinn EP

En EP med elva spår? En EP där andra band får vara med med covers? …