Sunday , February 25 2024

Dress To Kill – ger ut mörkt elektroniska inspelningar från åttiotalet

Liverpool har en minst sagt imponerande musikhistoria att titta tillbaka på. Eller vad sägs om The Beatles, Echo & the Bunnymen, Orchestral Manoeuvres in The Dark, A Flock of Seagulls, Dead or Alive, Frankie Goes To Hollywood och Elvis Costello?

Ett band från Merseyside, som var på gång på åttiotalet, men tyvärr inte fick ett riktigt genombrott är Dress To Kill.

Under slutet av åttiotalet spelade de in ett antal låtar, inspirerade av storheter som Ultravox, New Order och Depeche Mode, som förblev liggande outgivna. Nu, decennier senare, har de dammat av dessa inspelningar för att ge dem nytt liv. Originallåtarna, färgade av maskiner som Roland Juno-6 och Roland TR-505, har fått en lätt ansiktslyftning, men åttiotalskänslan lyser fortfarande starkt igenom.

Den senaste utgrävningen heter “Forward Motion”. Helt klart något alla vänner av klassisk elektropop och new wave bör ge chansen.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Gary Numan firar 40 med expanderade nyutgåvor

Tubeway Army-album på dubbel-cd respektive färgad vinyl.