Emma Essinger nytolkar “Ingen kan älska som vi”

1988 var ”Ingen kan älska som vi” en av Sveriges mest populära filmer. 

Det romantiska ungdomsdramat handlade i stora drag om att den coola Stockholmsbruden Annelie, spelad av ingen mindre än Izabella Scorupco, hamnade i Jämtland, där hon inledde en komplicerad romans med en epatraktorkörande smågangster. 

I mötet mellan storstad och landsbygd inträffade diverse dråpligheter. Då Staffan Hildebrand (känd för ”G – som i gemenskap” och ”Stockholmsnatt”) stod för regin, bjöds det naturligtvis även på mängder av moralkakor. 

Trots filmens i övrigt tveksamma kvaliteter innehöll den en stark och dramatisk titellåt, framförd av Krister Linder från Dive.

Nu, 32 år efter att ”Ingen kan älska som vi” toppade Sverigelistorna, har Emma Essinger spelat in en ny version. 

Emma Essinger, som tidigare samarbetat med bland andra Sophie Rimheden, Icona Pop och gjort en Gary Numan-cover tillsammans med Warren Cuccurullo från Duran Duran (se ovan), ger ”Ingen kan älska som vi” en både modern och skånsk touch. 

Klart intressant! Lyssna nedan:   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Gary Numan I, Assassin

Gary Numan – I, Assassin

Vita skor och bandlös bas.