Emma Essinger nytolkar “Ingen kan älska som vi”

1988 var ”Ingen kan älska som vi” en av Sveriges mest populära filmer. 

Det romantiska ungdomsdramat handlade i stora drag om att den coola Stockholmsbruden Annelie, spelad av ingen mindre än Izabella Scorupco, hamnade i Jämtland, där hon inledde en komplicerad romans med en epatraktorkörande smågangster. 

I mötet mellan storstad och landsbygd inträffade diverse dråpligheter. Då Staffan Hildebrand (känd för ”G – som i gemenskap” och ”Stockholmsnatt”) stod för regin, bjöds det naturligtvis även på mängder av moralkakor. 

Trots filmens i övrigt tveksamma kvaliteter innehöll den en stark och dramatisk titellåt, framförd av Krister Linder från Dive.

Nu, 32 år efter att ”Ingen kan älska som vi” toppade Sverigelistorna, har Emma Essinger spelat in en ny version. 

Emma Essinger, som tidigare samarbetat med bland andra Sophie Rimheden, Icona Pop och gjort en Gary Numan-cover tillsammans med Warren Cuccurullo från Duran Duran (se ovan), ger ”Ingen kan älska som vi” en både modern och skånsk touch. 

Klart intressant! Lyssna nedan:   

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Page – Under mitt skinn EP

En EP med elva spår? En EP där andra band får vara med med covers? …