Mikrofon på scen

Zara Larsson – En resa genom hennes musik och framgångar

Hela Sverige känner till Zara Larsson och hon har haft en imponerande och inspirerande resa sedan sitt första genombrott som barn. Numera är hon en världskänd sångerska både i Sverige och internationellt. I denna artikel kommer vi ta en närmare titt på hennes resa sedan hon vann Talang 2008 och hur hon sedan etablerade sig världen över som artist.

Från talangtävlingar till genombrottet

Zara Larssons karriär startade i den populära talangtävlingen som heter Talang. Talang är Sveriges motsvarighet till “Got Talent”. Talang är den mest populära talangtävlingen i Sverige där personer från olika åldrar och olika talanger får visa upp dessa. De talanger som brukar vara med är sång, dans, magi och akrobatik. Talang ger människor möjligheten att visa upp sin talang inför domare och en stor publik, detta sänds sedan i TV-rutan för svenska folket. Det är en stor möjlighet att få uppmärksamhet för sin talang och få framgång i Sverige.

År 2008 vann Zara Larsson talang, hon var alltså endast 10 år gammal. I finalen sjöng hon “My Heart Will Go On” av Celine Dion och imponerade på alla med hennes sångröst. Hon gjorde ett stort intryck med hennes framträdande på både juryn och tittarna och detta blev starten på hennes musikkarriär.

En titt i början av hennes musikkarriär

Efter Talang så fick Zara Larsson stor uppmärksamhet och blev erbjuden skivkontrakt. Hennes stora genombrott skedde 2013 med låten “Uncover”. Låten blev en stor framgång både i Sverige och Europa och gick platinum vilket är en dröm för många artister i början av deras karriär. Efter “Uncover” har hon släppt flera låtar och album som blivit kända även internationellt.

De största hitsen i Zara Larssons karriär

Zara Larsson har haft många hits under sin karriär. Dessa låtar har blivit stora både i Sverige och runt om i världen och gjort att hon blivit en etablerad artist med många lojala fans. Några av hennes största hits inkluderar:

Lush Life – En populär låt som hamnade på många topplistor världen över.

Never Forget You – En låt med en melodi och refräng som fastnar och blev mycket populär.

Ain’t My Fault – Låten har en stark refräng som blev en stor hit.

Ruin My Life – En låt som handlar om känslor efter ett krossat förhållande.

Zara Larssons samarbete med internationella artister

Zara Larsson, hyllad för sina roller som både sångerska och låtskrivare, har under hela sin karriär samarbetat med ett flertal framstående internationella artister. Ungefär som den utbredda populariteten för casinospelet starburst slots, har Zara Larsson fått internationellt hyllning eftersom hennes musik resonerar hos en mångfaldig publik, vilket återspeglar den stora dragningskraften hon delar med sina fans.

En av hennes samarbeten var med musikgruppen Clean Bandit där de släppte låten “Symphony”. Låten var en stor hit och hamnade på många topplistor runtom hela världen. En annan låt var tillsammans med den franske DJ:n och producenten David Guetta. Låten heter “This One’s for You” och var den officiella låten för UEFA European Championship år 2016 vilket blev mycket populär. Zara Larsson samarbetade också med den amerikanska rapparen Ty Dolla $ign på låten “So Good” som släpptes som singel.

Turnéer och uppträdanden runt om i världen

Den svenska sångerskan Zara Larsson har haft många stora framträdanden och turnéer under sin karriär. Hon har haft uppträdanden under många delar i världen som i Europa, Nordamerika, Asien och Australien. Hon är känd för att ha energifyllda och dynamiska konserter med mycket dans till sina låtar. Hennes konserter lockar därför en stor publik med många fans. Hon har en stark närvaro på scenen vilket gör att hon byggt upp ett rykte och nått stora framgångar inom musikbranschen. Zara Larsson har haft många kända uppträdanden och några av hennes mest kända turneringar och konserter inkluderar:

So Good Tour (2017): Denna turné var en av hennes största och inkluderade konserter i Europa och Nordamerika. Syftet med turnén var att marknadsföra hennes debutalbum som heter “So Good”. Turnén var mycket uppskattad av hennes fans som fick höra alla hennes hitsinglar.

Summerburst Festival (2015): Zara Larsson uppträdde på den populära festivalen Summerburst vilket var en av de största musikfestivalerna i Sverige. Här spelade hon sina hits som “Lush Life” och “Uncover”.

Coachella Festival (2017): Detta är en av de mest kända musikfestivalerna i världen och det är en stor ära för artister att uppträda här. Zara Larsson gjorde sitt framträdande år 2017 och imponerade med sin stora närvaro på scen och förmåga att engagera publiken.

Lollapalooza (2019): Lollapalooza är en känd musikfestival i Sverige och andra delar av världen. Zara Larsson var en av artisterna som uppträdde på festivalen under detta år och bjöd på en minnesvärd show.

Inspirerat många unga kvinnor världen över

Med sin musik har Zara Larsson inspirerat många unga kvinnor världen över. Utöver sin musik så har hon varit en framträdande röst när det bland annat kommer till kvinnors rättigheter. Hon använder ofta sina sociala medier för att lyfta olika frågor som har med jämställdhet och kvinnor att göra. Hon har också pratat om kroppspositivitet och liknande frågor för att ha en positiv inverkan på unga kvinnor. Hon har en stark förmåga att inspirera andra och därmed fått fans att känna sig självsäkra. Genom att vara engagerad och transparant har Zara Larsson inspirerat många unga kvinnor vilket har gjort henne till en förebild.

Framtiden för Zara Larsson och hennes musikkarriär

Sedan Talang har Zara Larsson haft en strålande karriär och hittills har hon skapat många låtar som snabbt intagit topplistor. Med hennes framgångar både i Sverige och internationellt ser framtiden väldigt ljus ut för hennes musik. Hon fortsätter att släppa nya låtar som når en bred publik och hennes engagemang för sin musik är stark. Zara Larsson har nyligen släppt en ny låt som heter “Can’t tame her”.

Zara Larsson är en av de mest kända svenska artisterna som blivit stora internationellt. Med hennes talang och förmåga att engagera sina fans inspirerar hon många människor världen över. Med stora framgångar så ser framtiden ljus ut för henne, och du kan förvänta dig att se mer av Zara Larssons musik framöver.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

En man sitter på en förstärkare och spela gitarr

Tv-spel och hårdrock: En komplett guide

Hårdrock och tv-spel delar en speciell koppling. Sedan tidigt 1990-tal har hårdrocksmusik varit en del …