Wednesday , July 24 2024

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp har han dessutom samarbetat med svenska legender och elektroniska kollegor som Ralph Lundsten, Greg Fitzpatrick, Marina Schiptjenko och Johan Vävare. 

Julian är nu aktuell med ett nytt album, som egentligen var tänkt att släppas förra hösten, men en svår bilolycka kom i vägen. Under den långa återhämtningen tog han sig tid att reflektera över livet och dess betydelse, vilket återspeglas på Into the Dark Night, som är ett mörkt album som utforskar teman som döden och meningen med livet.

Det är inte enbart bilolyckan som satt känslomässiga spår hos Julian. Sommaren 2016 befann han sig mitt i kaoset under terrorattacken i Nice och såg terroristens lastbil sicksacka fram över människor:
– Det var inte förrän under konvalescensen efter bilolyckan, som jag förstod vilken inverkan den händelsen hade haft på mig. Det var så många känslor jag tryckt undan som nu bubblade upp, men tack och lov hade jag musiken som en slags ventil. Den blev som terapi för mig, ett sätt att uttrycka mina innersta tankar och känslor, berättar han.

På nya Into the Dark Night har Julian samarbetat med ett stort antal intressanta sångare, som Emmon, Tobias Bernstrup, Hans Erkendal (The Mobile Homes), John Lindqwister (Machinista), Louise Marchione (Thermostatic), Robert Enforsen (Elegant Machinery), Henrik Pihl (Code 64) och P-O Svensson (Colony 5). Tillsammans med dem har Julian skapat en musikalisk resa, som tar lyssnaren med på en elektronisk utforskning av ljudlandskapet.
– Det har varit fantastiskt roligt att samarbeta med så kreativa personer. Till slut så blev det tio låtar med olika gästsångare, ett kreativt kraftverk!

Med andra ord ett välsmakande smörgåsbord för alla vänner av svensk elektropop. Självklart vill ni lyssna! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Julian Brandt – “AI: (Stephen Hawking Version)”

Han är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby.  Han har samarbetat med …