Wednesday , July 17 2024

Lucifer’s Aid – albumaktuell med Destruction

Bakom Lucifer’s Aid hittar vi Calle Nilsson, som även musicerar i Your Enemy och är en välkänd profil på den svenska EBM-scenen.

Lucifer’s Aid släpper nu sitt femte fullängdsalbum, Destruction, som i vanlig ordning mixar influenser från belgiska EBM-akter med brittisk svärta och kultband från Wax Trax-eran.

Calle Nilsson berättar för Zero Magazine: 
– Jag skrev Destruction under slutet av 2022 och var då väldigt sugen på att släppa något nytt, eftersom det var fyra år sedan Panic kom. Jag brukar sitta i studion och testa grejer. Ibland får man inte ut mer än små ljud, som ”boing”, ”boom” eller ”tshak”, men plötsligt fick jag ett enormt kreativt flow och idéerna avlöste varandra. Så jag började sålla bland dem och till slut blev det tio låtar som hamnade på albumet.

Läs gärna Zero Magazines lite äldre intervju med Lucifer’s Aid här:

Lyssna på Destruction här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …