Tuesday , April 23 2024
Bon och Douglas i Nitzer Ebb
Foto: Alexander Ljung

Nitzer Ebb avslöjar hjärtskärande nyheter

Efter den senaste Europaturnén tvingades Nitzer Ebbs sångare Douglas McCarthy att lämna på grund av hälsoskäl. Idag delar Nitzer Ebb med sig av ett tungt besked till alla fans. I ett gripande pressmeddelande öppnar de upp om situationen och ger en inblick i vad detta kommer innebära för bandets framtid.

Douglas McCarthy
Efter år av alkoholmissbruk fick jag diagnosen levercirros. På över två år har jag inte druckit, men återhämtningen är en lång process som ibland kan vara extremt svår att förutsäga. Jag kommer inte att uppträda på några live-shower som Nitzer Ebb, Fixmer/McCarthy eller något annat projekt förrän jag kan göra det säkert och stressfritt för mig själv och de fantastiska människor jag har runt mig som fortsätter att stå vid min sida och stötta mig fullt ut i min strävan att bli bättre. Jag är tacksam för Nitzer Ebb-familjen och artister och professionella medarbetare i branschen, och jag är oerhört stolt över dem alla. Särskilt Bon, som i över 40 år har varit min kreativa partner och medresenär. Jag är väldigt glad att ni fortfarande kan uppleva glansen och spänningen i en Nitzer Ebb-föreställning även i min frånvaro. Jag vill tacka er alla för ert fortsatta stöd och förståelse för Ebb. Ni är våra fans och vänner.
Mycket kärlek, Douglas

Bon Harris
Först och främst vill jag uttrycka min respekt för Douglas, som modigt väljer att dela med sig av en svår personlig situation. Denna situation handlar om en vänskap som har sträckt sig över 40 år, en vänskap där vi har byggt och delat det vi älskar mest: vårt band Nitzer Ebb. Det har varit smärtsamt att se en älskad och livslång kreativ partner lida av konsekvenserna av alkoholismens förödande fysiska och mentala påverkan.

Medan det finns möjlighet till alternativa Nitzer Ebb-föreställningar som besitter liv, energi, vitalitet och värde – är vi gemensamt överens om att det är mer passande att fortsätta vara aktiva, uppfylla våra åtaganden och hålla dörren öppen i hopp om att Douglas eventuellt återvänder till scenen. Under tiden vill vi tacka alla våra partners och fans som delar vår syn och fortsätter att visa oss sitt outtröttliga stöd och lojalitet.

Vi fortsätter att stå vid Douglas sida och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa honom tillbaka till oss, frisk och återhämtad.
Bon

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …