REIN – tillbaka med starka singeln ”How’s It Gonna Be?”

2020 släppte Joanna REIN Reinikainen sitt uppskattade debutalbum, REINCARNATED (läs gärna Zero Magazines intervju här). Nu förbereder hon sig inför releasen av uppföljaren, GOD IS A WOMAN, som kommer i november.

På det nya albumet väver REIN samman en myriad av spännande influenser från Robyn, Missy Elliot och The Prodigy till Eurythmics och Kraftwerk. Resultatet blir en genreöverskridande mix av komplexa ljudlandskap och introspektiva funderingar.

Albumet är inspirerat av Lennart Nilssons vackra bilder från fotoboken “A Child Is Born”. REIN såg dessa som barn och tänkte för sig själv att Gud måste vara en kvinna. Hon förklarar:
– Jag har alltid varit fascinerad av hur mäktiga kvinnor är. Att vi kan skapa liv inuti våra kroppar. Jag undrar också varför vi varit förtryckta genom historien och delvis fortfarande är. Jag kan inte förstå varför. Kvinnor borde vara den här världens ledare!

Som förstasingel släpper hon ”How’s It Gonna Be?”.
– Den handlar om att vara tillsammans med en person som är både varm och kall. Du vet innerst inne att förhållandet kommer att ta slut, men hoppas ändå på en framtid. ”How’s It Gonna Be?” kan ses som en tvilling till min äldre låt ”Bruises”, berättar REIN.

Zero Magazine är mycket imponerade av vad vi hör och kommer att rapportera mer om REIN i höst.

Missa inte heller henne live:

2 November – Rockefeller, Oslo – med Front 242 och Nitzer Ebb
3 November – Trädgårn, Göteborg – med Front 242 och Nitzer Ebb
25 november – Slaktkyrkan, Stockholm

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …