The Lemon Clocks – Abre Los Ojos

Betyg - 9

9

En hallucinatoriskt vacker resa till 60-talets hippiebaserade musikvärld.

User Rating: Be the first one !
The Lemon Clocks - Abre Los Ojos
Skivbolag: Rock Indiana

Psykedeliska pop- och garagebandet The Lemon Clocks har gjort fler plattor än man kan tro, och det fina med kråksången är att samtliga håller väldigt hög låtstandard. Abre Los Ojos är deras senaste utgåva och den bjuder på 15 glimmande juveler.

Psykedelisk musik kan ju låta rätt olika, bestå av megalånga låtar och improvisationer, bara vara konstig och experimentell i största allmänhet, eller bjuda på sådan varm, vacker solskenssvamp som The Lemon Clocks gör på sina skivor. På Abre Los Ojos är samtliga spår – förutom en cover på Kinks ”I need you” – skrivna av svensken Stefan Johannson och amerikanen Jeremy Morris. Bägge herrarna sjunger, lirar gitarr, bas, trummor och keyboards. Övriga medverkande är Oscar Granero på sång och gitarr, Carlos Vigara och Peter Morris på bas, samt Dave Dietrich på trummor. Hade The Lemon Clocks startat på 60-talet och varit från San Fransisco eller Los Angeles hade bandet varit historiskt idag. De gör nämligen allting rätt. Låtarna håller en längd på cirka 2 – 5 minuter, melodierna är drömska och flummiga, det låter färggrann pop när de lirar lugnt och psykedelisk garagerock när de öser på och jag skulle inte bli förvånad om stora delar av deras publik lyssnar till musiken under påverkan av både syra och psykedelisk svamp. Hippiemusik av finaste sort är det här i alla fall – lyssna t.ex. på ”The Mushroom Man”, ”The Life You Live”, ”I´m On Fire” och ”UFO” – och retroresan kan börja till eran då Beatles, The 13th Floor Elevators, Beach Boys och Strawberry Alarm Clock lirade på världens innescener. Man behöver bara blunda och öppna öronen så är man där. The Lemon Clocks skickade mig en hel bunt av deras cd-skivor och jag vill således passa på att tipsa om album som Open Minds, The First Ten Years, Between Time And Space, Time To Wake Up, samt Now Is The Time och den högst älskvärda Time To Fly som jag tidigare recenserat för Zero Music Magazine. Spring och köp, det blir både billigare och nyttigare än droger, samt att ruset räcker längre.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …