The Lemon Clocks – Time To Fly

Review Overview

Betyg - 10

10

Utsökt, vacker, färgsprakande, psykedelisk pop när den är som allra bäst.

User Rating: Be the first one !
The Lemon Clocks - Time To Fly
Skivbolag: Jam Records

Efter tre års tid släpper äntligen The Lemon Clocks uppföljaren till sitt debutalbum. Den heter Time To Fly och bjuder på överväldigande 70 minuters speltid. Välkommen till en värld av vacker, psykedelisk pop av ett slag som hör 60-talet till, men som även tillfredsställer nutidens efterfråga på nostalgi och retro.

Att sätta på The Lemon Clocks nya album är som att poppa ett piller, käka en magisk svamp eller svälja syra på en sockerbit. Du kommer rätt in i en mixad värld av Trollkarlen från Oz, Sagan om ringen, Disneys Fantasia, Andy Warhols The Factory, Alice i Underlandet och TV-serien om The Monkees som gick mellan 1966 – 1968. Efter skivans första fjorton spår som alla ligger på normal längd för pop/rock-låtar av idag, avslutar man till sist med över 15 minuter långa ”The End Of the Beginning”. Så jo, att lyssna på Time To Fly är sannerligen en tripp, ur fler perspektiv än ett! Stefan Johansson, Todd Borsch och Jeremy Morris – samtliga sjunger, samtliga lirar gitarr, bas och keyboards, utom Morris som utöver dessa instrument, även lirar trummor – är namnen på medlemmarna i den svensk-amerikanska gruppen. Johansson och Morris har dessutom skrivit samtliga spår här, med undantag för ”And I Follow” som Borsch plitat ihop tillsammans med Cheryl Bebej.

Varför är detta så fantastiskt bra då? Jo, bandet gör någonting som väldigt få ens försöker idag. De målar med ljusa, färggranna och upplysta akvareller. Att lyssna till detta är som att vakna upp i ett sovrum där tapeterna flyter omkring av alla regnbågens skimrande färgtoner som bildats av de starka, reflekterande solstrålarna genom de färgrika gardinerna. Man blir glad och lycklig, flummig utan att ta de där pillren, svamparna eller sockerbitarna som jag nämnde i början, och samtidigt som detta är nytt, kastas man tillbaka till 1967 – the summer of love! Dessutom är varenda låt på den här skivan som en svävande såpbubbla av skönhet. Att inte ge sig själv tillträde till The Lemon Clocks underbara värld är ren masochism med tanke på att den bara existerar en skiva bort! Svårare än så är det inte.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …